vineri, 2 septembrie 2011

Cosmeticele bio un "must have" al femeilor care tin la fumusetea lor

Fugim de conservantii din alimente asa ca de ce nu ne-am feri si de cele din produsele cosmetice. Conservantii chimici pot cauza o varietate de probleme de la iritatii sau eczeme pana la mancarimi si alergii. In plus, cocktailul de chimicale poate fi cancerigen, toxic si iti poate perturba activitatea hormonala.


  • Cosmeticele bio contin conservanti naturali, antioxidanti si anti-iritanti din plante, iar uleiurile esentiale sunt folosite pentru aroma si tratament.

  • Produsele sau ingredientele continute nu sunt testate pe animale.

  • Folosirea chimicalelor este limitata sau evitata in totalitate, mai ales ca unele dintre ele pot fi absorbite si pot ajunge in vasele de sange.

  • Companiile incearca sa foloseasca metode traditionale de producere a produselor.

    Iata cateva branduri de cosmetice bio:

    Boscia este un brand japonez care nu contine conservanti si include unele dintre cele mai eficiente plante folosite in produsele anti-aging si de curatare a tenului.

    Cosmetice bio
    Produsele L’Occitane sunt originare din Proventa, o regiune din Franta, iar principalele ingrediente folosite sunt lavanda, cunoscuta pentru proprietatile calmante, untul de shea, un tratament universal pentru piele, migdala, un ingredient nutrivit, mierea si lamaia de Sicilia.

    Neom foloseste ingrediente organice pure dar si ingrediente speciale de lux, vitamine, antioxidanti si omega 3, 6 si 9, iar parfumul este dat de uleiurile esentiale.

    BareFoot Botanicals creeaza o adevarata mancare pentru piele prin combinarea uleiurilor esentiale cu extractele din plante. Compania se bazeaza pe vechea medicina naturala, intelepciunea homeopatica si efectul curativ al extractelor de plante.

    Nvey Eco este un brand australian de machiaj eco care isi alege cu atentie ingredientele folosite. Printre acestea se numara ceara naturala, uleiul de jojoba, musetelul si vitamine ca A, E si C. De acum poti apela cu incredere la farduri, fonduri de ten sau rujuri, fara a te ingrijora ca nu vei fi eco-friendly.

    Cosmeticele bio au inceput sa se gaseasca mai peste tot prin mall-uri, farmacii, plafaruri sau parfumerii. Folosirea cosmeticelor bio este o tendinta fireasca a consumatorilor de a trai intr-un mediu sanatos respectand natura. 

  • Dupa care am aflat ca exista cosmetice bio-organice. Folosite pe scara larga in Europa si Statele Unite, la noi sunt inca aproape necunoscute, desi in ultima perioada au inceput sa apara si pe piata din Romania.

    Care e diferenta?
    - cosmeticele bio nu contin ingredientele sintetice periculoase care se regasesc in cosmeticele obisnuite, principalele fiind parabenii (conservanti ieftini folositi in toate cosmeticele, cu potential cancerigen), parfumul sintetic (un ingredient foarte alergen), parafina (derivat petrolier care inhiba functiile naturale ale pielii), sodium lauryl sulfate (SLS) si propylene glycol, cu efecte alergene.
    - ingredientele cosmeticelor bio sunt cultivate organic (fara îngrasaminte, pesticide etc.) si extrase prin metode naturale.
    - cosmeticele organice sunt, intr-o exprimare plastica, echivalentul mancarii fara E-uri, pesticide si conservanti. Pielea absoarbe majoritatea substantelor din produsele pe care le aplicam pe ea.
    - neavand ingrediente alergene si care afecteaza pielea, cosmeticele bio sunt foarte eficiente
    - si nu in ultimul rand, cosmeticele bio se gasesc la preturi egale sau mai mici decat cosmeticele de marca sau dermato-cosmeticele

    Daca doriti sa incercati cosmeticele bio, tineti minte 2 lucruri:
    1. cosmeticele organice sunt obligatoriu certificate de institutii abilitate si
    2. cosmeticele bio-organice sunt foarte diferite de mult vehiculatul “natural”; produsele comercializate cu mentiunea “natural” au unele componente naturale (majoritatea sub 1%), dar sunt realizate in proportie foarte mare din ingrediente chimice.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu