Terapiile naturiste

        A fi sanatos si a trai bine sunt doua obiective pe care oamenii, in timp, le-au asezat la baza destinului individual. Tinand cont de faptul ca am trait de-a lungul timpului intr-o comuniune intima cu mediul natural, ar putea fi un lucru intelept ca tot din acest cadru sa ne procuram nu numai cele necesare pentru a ne sustine existenta, ci si cele necesare pentru a ne conserva sanatatea, pentru vindecare, sau pentru a atinge si mentine o stare fireasca de echilibru - bunastarea.
      Spre deosebire de medicamentele de sinteza, reactiile secundare, intoxicatiile sau dependenta sunt aspecte negative ce nu sunt intalnite la produsele pe baza de principii naturale, la remediile traditionale preparate din plante medicinale sau in terapiile naturiste / alternative.  
      Prin urmare, putem sa ne bucuram de renasterea a ceea ce este numit "medicina naturista" si a practicilor traditionale de tratament, solutiile de vindecare oferite de acestea fiind blande, in deplina armonie cu ceea ce suntem, dar in acelasi timp, eficiente si stabile.
    Medicina alopata, in ciuda progreselor ei uluitoare prin introducerea tehnicilor de varf in explorarea diagnostica si in tratament, este pusa din ce in ce mai des in dificultate in fata bolilor tot mai grave cu care se confrunta.
    Apar virusuri noi, tot mai greu de contracarat, scade imunitatea corpului omenesc, creste numarul persoanelor care sufera de boli degenerative si de cancer, antibioticele (chiar cele din ultimele generatii) isi fac efectul o anumita perioada, apoi microbii devin rezistenti la ele si trebuie descoperite noi medicamente...
     Iar toate acestea se produc pe fondul poluarii tot mai accentuate a mediului inconjurator, a stresului, a alimentatiei care nu ne mai asigura toate substantele indispensabile pentru buna functionare a organismului si a modului nociv modern de hranire (de tip fast-food).
     Din fericire, exista o solutie care ne poate salva si care s-a raspandit tot mai mult pe intreaga planeta: terapiile naturiste. Aceasta priveste omul in ansamblul ei si-l evalueaza in totalitate, asa incat orice remediu si orice terapie se va adresa mereu intregului si nu unui singur organ.
    Terapiile naturiste iau in considerare orice factor care ar putea declansa sau intretine o boala: gandurile negative, obiceiurile de viata nesanatoase, mancatul prea mult, certurile si supararile de tot felul, stresul profesional, fricile subconstiente si multe altele.
    Terapiile naturiste se constituie intr-o medicina blanda, care urmareste in primul rand sa nu faca rau (primul deziderat al medicinei, stabilit de Hipocrat: Primum non nocere).