vineri, 2 septembrie 2011

Piele lipsita de fermitate... iti suna cunoscut?

Din pacate, nicio femeie nu scapa de acest fenomen, deoarece pielea isi pierde elasticitatea odata cu trecerea anilor.
Chiar daca de aceasta problema sunt vinovate, in general, kilogramele acumulate si curele de slabire drastice repetate, igiena si grija de zi cu zi joaca si ele un rol foarte important. Alte cauze sunt sarcina, absenta unei activitati fizice si lipsa hidratarii corespunzatoare. Toate acestea slabesc si deterioreaza fibrele
de colagen si de elastan, responsabile sa asigure elasticitatea pielii.
Pentru inceput, evita orice regim sau dieta controversata care prezinta dezavantajul efectului de yo-yo. Ele nu fac decat sa iti afecteze elasticitatea pielii. Acumularea si pierderea kilogramelor solicita mult pielea, care se destinde pe masura ce greutatea fluctueaza. Ea va sfarsi prin a nu-si mai putea gasi calitatea si elasticitatea optima. Este deci esential sa adopti obiceiuri alimentare sanatoase, echilibrate, si sa eviti pe cat posibil excesele culinare, dar si dietele severe.
Atat vara cat si iarna, hidrateaza-ti corect pielea. Poti face acest lucru folosind un gel de dus crema si aplicand zilnic un lapte de corp hidratant. O piele uscata imbatraneste mult mai usor decat una bine hidratata. Pentru fata ai nevoie de o crema de zi si una de noapte, care sa te protejeze. O piele optim hidratata este automat si mai elastica. Nu uita ca hidratatarea se face mai intai de toate din interior si ca e indicat sa bei 2 litri de apa zilnic. Se iau in calcul si ceaiurile.
Un corp ferm presupune o musculatura tonifiata. Incepand cu varsta de 20 de ani, masa musculara are tendinta sa se diminueze, lent dar sigur. Intre 20 si 80 de ani, organismul pierde 50% din masa musculara. Poti lupta impotriva acestui fenomen printr-un antrenament constant. Doua sedinte saptamanale de sport sunt suficiente.
Nu mai este un secret faptul ca tutunul incetineste microcirculatia si ingreuneaza pielea. Asa ca, daca vrei sa ai un trup ferm, elimina tigarile din viata ta.


Pielea este foarte importanta, fie ca vorbim de cea a fetei sau de intregul corp. Este primul indiciu al felului in care ai grija de sanatatea si de aspectul tau fizic si, de aceea, trebuie sa fie mereu in cea mai buna forma.
Exista numeroase sfaturi legate de tratarea corespunzatoare a pielii, dar, potrivit Elle, unele procedee trebuie evitate.

Apa

Ce sa nu faci: nu face dus prea des. Da, vine vara si te astepti sa transpiri, dar prea multe dusuri iti vor distruge pielea. Desi ai putea crede ca astfel o hidratezi, apa o va usca si iti va afecta epiderma. Pentru a evita un aspect neplacut al pielii, fa dusuri scurte si foloseste o crema hidratanta imediat dupa.

Ce sa faci: bea cat de multa apa poti. Apa, in interiorul organismului, nu poate face decat bine pentru ten, pentru ca elimina toxinele din organism. Fie ca bei apa plata sau de la robinet, efectele unui pahar de apa sunt la fel de bune. Aminteste-ti ca vegetalele si fructele sunt la fel de bune pentru sanatate, avand un continut mare de apa.

Hidratarea

Ce sa nu faci: nu exagera cu cremele foarte hidratante. Cremele foarte consistente pot crea o bariera intre pielea ta si mediul inconjurator, astfel incat aceasta nu va mai putea sa absoarba umezeala din aer. Mai mult, unele ingrediente sintetice ale cremelor impiedica exfolierea pielii, ceea ce o va face sa arate terna si nesanatoasa.

Ce sa faci: foloseste mereu o crema hidratanta de noapte. Exista dovezi care arata ca pielea se regenereaza mult mai repede noaptea decat ziua, asa ca este bine sa ii dai o mana de ajutor.

Cafeaua

Ce sa nu faci: nu bea foarte multa cafea. In timp ce o cana pe zi - fara frisca, crema de lapte sau zahar - este benefica, prea multa cafea te va deshidrata.

Ce sa faci: fa o masca de fata din cafea. Aceasta iti va calma roseata pielii si pungile de sub ochi. Poti opta de asemenea pentru o crema anticelulitica de baza de cafeina, care se pare ca este foarte eficienta.

Exfolierea

Ce sa nu faci: nu folosi produse exfoliante prea dure sau prea des. "Ele pot produce laceratii ale pielii si o fac sa devina foarte sensibila", explica esteticianul Kate Somerville. Regula de baza este ca exfolierea sa fie facuta de doua ori pe saptamana, iar pentru pielea foarte grasa, de maxim 4 ori.

Persoanele cu pielea uscata sau extrem de sensibila trebuie sa se rezume la un singur asemenea procedeu pe saptamana.

Ce sa faci: exfoliaza-te cu enzime naturale din fructe precum papaia, ananas sau chiar dovleac. Acestea iti vor dizolva celulele moarte cat mai gentil cu putinta. Daca vrei sa pastrezi produsul actual, il poti amesteca pur si simplu cu putin suc de lamaie si va deveni chiar mai eficient.

Bronzarea

Ce sa nu faci: nu abuza de expunerea la soare. Soarele in exces iti poate cauza leziuni la nivelul celui mai mare organ al omului, pielea. Expunerea inevitabila, la care esti supus cand mergi pe jos sau pur si simplu cand stai la volan, in masina, este de ajuns pentru a fi asimilata vitamina D in organism. In rest, foloseste creme de protectie de cate ori stai la plaja sau crezi ca razele soarelui sunt prea puternice.

Ce sa faci: poti aplica produse auto-bronzante. Toti aratam mai bine cu un ton usor mai inchis al pielii, asa ca te poti folosi de produsele noi, foarte eficiente aparute in acest sens. Nu uita insa de hidratare, pentru a mentine un aspect sanatos al pielii.

Masajul

Ce sa nu faci: evita sa iti masezi pielea sau sa iti atingi fata foarte mult. Un masaj facial te va ajuta sa te eliberezi de stres, iti va imbunatati elasticitatea pielii si iti va da o stralucire naturala, dar stimularea in exces poate duce la iritatii, poate inrautati acneea, psoriasisul sau eczemele.

De asemenea, foarte important este sa nu iti atingi fata in timpul zilei, cand mainile sunt murdare.

Ce sa faci: cand iti aplici diverse produse pe fata, foloseste degetul aratator si cel mijlociu pentru a intinde pielea si apoi cu cealalta mana aplica produsul pe suprafata respectiva. Aceasta metoda este buna in special pentru pielea cu riduri fine, pentru ca substanta va intra in profunzime.

Vitaminele

Ce sa nu faci: nu te baza pe bauturile comerciale care promit sa iti confere o stralucire a pielii. "Pot oferi o hidratare de moment, dar nu contin destule vitamine si antioxidanti pentru a oferi o imbunatatire vizibila a pielii", afirma dr. Carrie Wiatt.

Ce sa faci: poti lua suplimente cu efect anti-inflamator, precum omega 3,
vitamina B si quercitina, care te vor ajuta sa previi acneea si vor incuraja absorbtia produselor hidratante in piele, prin imbunatatirea circulatiei sanguine. Sucurile naturale sunt pline de vitamine si antioxidanti care vor stimula producerea colagenului, incetinind imbatranirea pielii.

Dr. Ariel Ostad recomanda sa amesteci legume cu frunze verzi precum spanacul, cu lamaie, ghimbir sau sfecla.

Tratarea petelor si a cosurilor

Ce sa nu faci: nu folosi produse cu un continut ridicat de alcool pentru a diminua petele si cosurile aparute pe piele. Reducerea semnificativa a uleiurilor naturale va face glandele sa lucreze in exces si astfel situatia se va inrautati. Unele persoane folosesc pasta de dinti, dar si aceasta este o idee destul de rea, caci mentolul nu face bine pielii. Va cauza inflamatii, mancarime si poate o criza acneica.

Ce sa faci: foloseste tratament local, nu aplica solutia dorita pe toata fata, ci numai pe cosul de care vrei sa scapi. Poti aplica solutii ce contin acid lactic. Formulele pe baza de acid salicilic sunt foarte bune de asemenea.

Tratarea buzelor uscate

Ce sa nu faci: nu conta foarte mult pe balsamul de buze cu mentol sau camfor, mai ales pe timpul verii. Aceste substante iti vor usca buzele si mai mult. Opteaza pentru un balsam cu unt de shea sau miere de albine, ambele fiind foarte hidratante.

Ce sa faci: foloseste protectie anti-solara si la nivelul buzelor. Daca esti o fana a luciului de buze, afla ca pe masura ce acesta este mai stralucitor si reflecta mai mult lumina, cu atat va atrage mai multe ultraviolete. Efectele negative nu sunt vizibile imediat, dar in timp se vor face simtite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu