miercuri, 25 mai 2011

Tenul Perfect in 10 Pasi


10 pasi pentru un ten curat



1.Dezinfectarea trebuie facuta de 2 ori pe zi si nu mai mult. Este de ajuns, in cazul in care nu v-ati expus tenul unor factori daunatori. Facuta de mai mult ori pe zi, aceasta va inlatura uleiurile naturale necesare pielii. Neefectuarea ei, in special inainte de culcare, poate duce deasemenea la efecte  nedorite.



2. Alegeti un dezinfectant potrivit tipului de piele. Nu folositi sapun obisnuit pentru spalarea tenului, deoarece nu contine substantele hranitoare potrivite pentru ph-ul tenului si il poate usca. Un dezinfectant pentru ten uscat trebuie sa contina uleiuri si substante nutritive. Cel pentru ten gras trebuie sa contina plante ce controleaza secretia de grasime. Pielea sensibila trebuie tratata cu un dezinfectant usor, fara arome si alte substante ce ar putea irita pielea.

  Dezinfectantul ayurvedic traditional este facut din ingradiente naturale cum sunt ovazul, lintea, Amalaki, Neem, lemnul de santal, emolientii cum sunt laptele, iaurtul, mierea si arome florale sau citrice. Il puteti prepara si voi, amestecand ingreientele uscate peste care turnati lapte sau crema chiar inainte de a-l folosi,  sau  puteti cauta  un   dezinfectant usor  din  ierburi.



3. Curatarea tenului trebuie facuta cu apa calduta. Cea calda usuca pielea in timp,iar cea rece nu poate inlatura praful  depus peste zi.


4. Daca folositi burete, asigurati-va ca e curat. Dar nu este absolut necesar sa il folositi,   putand foarte bine sa  efectuati  curatarea cudegetele.



5. Spalati-va bine pe maine inainte si strangeti parul in coada pentru a nu va incurca.



6. Incepeti prin a va uda tenul si gatul cu apa calduta.



7. Aplicati dezinfectantul cu degetele sau buretele, folosind miscari usoare. Nu frecati prea tare, un masaj gentil este de ajuns pentru a imbunatati circulatia si inlaltura praful si celulele moarte de piele. Miscarile bruste si brutale vor irita pielea, mai ales   pe  cea sensibila din jurul   ochilor.



8. Clatiti cu apa calduta. Nu uitati sa clatiti si gatul si fruntea. Portiunile necuratate           atrag mai  mult  praf .



9. Dupa clatire sergeti tenul foarte usor cu un prosop. Nu trebuie, in niciun caz sa           frecati  tenul.



10. Urmatorul pas este sa folositi un tonifiant sau o crema potrivita pielii voastre, care sa hraneasca pielea acum cand este mai receptiva.



sursa: femei-moderne.ro

vineri, 20 mai 2011

Suc De Aronia Presat La Rece (Fara Zahar) Bio 270Ml Ecoera Plan

SUC DE ARONIA PRESAT LA RECE Fara Zahar BIO 270ml -ECOERA PLAN
Aronia (Aronia melanocarpa) este fructul unui arbust inrudit cu afinul.
Fructul este mic, de culoare neagra si are gust amar si astringent.
Fructele, de fapt superfructele, au continutul foarte mare in antioxidanti, mult mai mare decat afinele, merisorul sau rodiile.
Au un continut mare de proantocianine (care se gasesc si in semintele de struguri) si acid chinic (de 10 ori mai mare decat merisorul)!
Continutul in vitamina P al fructului de aronie este mai ridicat decat in orice alt fruct (vitamina P ajuta la fixarea vitaminei C in organism).
Fructul de aronie contine de 5 ori mai multa vitamina P decat strugurii.
Datorita proprietatilor ei, aronia a facut parte din dieta astronautilor rusi.
Cantitatea de vitamina P (flavonoizi) din suc este de cel putin 300mg/100ml!
Sucul este obtinut prin presare la rece, din fructe proaspete, atent selectionate, si deci si cantitatea de suc obtinuta este limitata.
Nu contine zahar sau conservanti, nu este decat 100% suc de aronie.
Sucul este produs in Bulgaria, intr-o zona nepoluata.
Sticlele au 270 ml (si chiar sunt din "sticla") si sunt ideale daca nu doriti sa consumati tot sucul dintr-o data.
Sucul poate sa fie amestecat cu apa plata, ceai sau suc de fructe.

Cantitate: -270 ml

CE ESTE ARONIA?
Aronia (Aronia melanocarpa) este un arbust originar din America de Nord si care a fost adus in fosta URSS si Europa de Est in anii ‘40.
Fructele de aronia fac parte din categoria superfructe, la fel ca goji, acai, datorita continutului mare de antioxidanti, vitamine, minerale.
Din anul 1959 fructele de aronia au fost introduse in alimentatia cosmonautilor rusi.
Au fost realizate in decursul anilor peste 50 de studii care au aratat efectele benefice ale fructelor de aronia in diverse boli: diabet, boli cardiovasculare, cancer etc.
De asemenea apara organismul de radiatii, fiind indicate celor care folosesc mult calculatorul, telefonul mobil.
Au proprietati antiseptice si sunt benefice in multe alergii.
Ce contin fructele de aronie?
Sunt bogate in vitamine si minerale (oamenii de stiinta rusi le-au plasat pe locul I intre fructele bogate in vitamine).
Contin vitamina P, care ajuta la fixarea vitaminei C in organism, mai mult de 5 ori decat strugurii sau grapefruitul! - Contin flavonoizi,catehine si antocianine pentru care nu exista inlocuitori artificiali.
Contin potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier (1.2 mg%), iod etc.

Sucul de ARONIA:
Sucul este produs in Bulgaria, intr-o plantatie de dimensiuni mici.
Fructele sunt culese cand sunt foarte bine coapte, sunt selectionate si sunt imediat presate (spre deosebire de sucurile preparate industrial, in cantitati mari si care se obtin din fructe congelate).
Nu contine zahar, conservanti sau apa, doar sucul fructului.
Continutul in vitamina P este 300 mg/100ml (doza zilnica recomandata de vitamina P este de 50-100mg).
Este foarte bogat in vitamine: C, B1, B2, PP etc.
Are un gust unic, astringent si usor amar. Poate fi amestecat cu suc de fructe, apa, ceai.
Doza zilnica recomandata:
50 ml de suc.
ARONIA:
Denumire stiintifica:
lat. Aronia Melanocarpa din fam. Rosaceae
In limba engleza sunt cunoscute ca: -Chokeberry
In limba romana: -scorus negru

Origini si raspandire:
Plata este originara din America de Nord, mai precis din partea de est unde poate fi gasita in padurile umede si in mlastini. -Ea a fost adusa si aclimatizata in Europa unde este raspandita mai ales in tarile din Europa de Est si Germania.

Descrierea plantei:
Aronia Melanocarpa este un arbust mic care face parte din familia Rosaceeleor inrudindu-se cu macesele.
Arbustii sunt de 1,5 – 2 m inaltime, rareori ajungand la 3m.
Infloreste in lunile aprilie-mai, florile sunt mici, cu 5 petale, de culoare alb cu roz pal, de 1,5 cm diametru si cresc in grupuri de 10 pana la 25.
Arbustii infloriti au un aspect decorativ. -Fructele sunt mici, de culoare neagra sau rosie, in functie de specie si au un gust amar si astringent (cele negre au un gust mai puternic decat cele rosii care sunt putin mai dulci).
Fructele reprezinta partea “productiva” a arbustului. Fructele negre au un continut mai bogat in vitamine, antioxidanti si saruri minerale, de aceea produsele obtinute din ele au proprietati terapeutice.


Specii:
Exista mai multe specii de aronia, cele mai recomandate pentru productia de fructe sunt cele care produc fructe negre si cele care produc fructe rosii.
Cultivarea: -Aronia se cultiva in special in regiunile umede cu multa lumina dar nu cu foarte multa caldura.
Conditiile ideale pentru cultivarea aroniei sunt: solul umed, lumina sau semi-umbra. Prea multa caldura este daunatoare aroniei.
Este un arbust deosebit de rezistent, nu este afectat de ger deoarece infloreste tarziu.
Este rareori atacat de insecte sau boli.
Anotimpul recomandat pentru plantare este toamna pentru a avea deja recolta in primul an. Exista studii care spun ca ar fi o planta care face fructe doar o data la 2 ani.
Utilizari:
Fructul proaspat are un gust puternic astringent si amar. Tinand cont ca este o “bomba” de vitamine, gustul nu este determinant, prin continutul sau ridicat de antioxidanti este in categoria celor opt “superfructe” ale lumii.
Fructe uscate – se folosesc in prajituri, ciocolata sau amestecate cu iaurt la micul dejun;
Suc de aronia – 100 % natural, pasteurizat, fara conservanti chimici si fara adaos de zahar, forma cea mai frecvent intalnita de cosum si cel mai usor de beneficiat de calitatile extraordinare ale fructelor;
Dulceata de aronia -Vin de aronia

Efecte terapeutice:
Produsele din aronia au un puternic continut de vitamina C, antioxidanti, flavonoide, foarte bogate in vitaminele B2, B6, P si saruri minerale.
Au fost realizate numeroase studii si teste de laborator care au scos in evidenta proprietatile deosebite ale acestor fructe.
Ele pot fi utilizate de catre bolnavii de diabet fiind un hipoglicemiant natural, au proprietati astringente si diuretice foarte puternice, sunt tonice cardiace, regleaza tensiunea arteriala si glucoza in sange, sunt indicate in tratarea varicelor si a hemoroizilor.
Pot fi consumate de catre suferinzii de maladia Alzheimer, ameliorand simptomele si incetinind procesele de imbatranire.
De asemenea studiile efectuate au aratat ca au efect hepatoprotector si datorita continutului mare in iod, sunt eficiente in hipertiroidism.

miercuri, 18 mai 2011

Cura cu argila


Cura de dezintoxicare cu argila


La un adult, doza este de 150 ml; la copii sub un an doza este de 1 lingurita; la cei de la 1 la 3 ani este de doua lingurite; la cei de la 3 la 12 ani este de patru lingurite, dupa aceasta varsta se pot lua dozele pentru adulti.
Durata tratamentului de dezintoxicare, pentru obtinerea unor rezultate bune, este de 21 de zile, din care - asa cum precizam - in primele sapte zile se bea doar apa limpede, fara argila de pe fundul paharului, apoi trecandu-se la consumarea integrala a argilei cu apa.
Prepararea se face foarte simplu, o doza obtinandu-se dintr-o jumatate de pahar (150 ml) de apa rece, de izvor sau de robinet, la care se adauga o lingurita de argila (in jur de 7g). Se lasa sa stea minimum 4-5 ore (dar in nici un caz mai mult de 24 de ore), dupa care se poate folosi.
Important: argila nu va fi preparata in vase de metal (fie el si inox), plastic sau teflon, ci doar in recipiente de portelan sau lemn.
Administrarea se face astfel: in primele sapte zile se bea inainte de fiecare masa cu 20-30 de minute numai apa limpede din paharul cu argila, fara sedimentul de pe fundul paharului.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se bea tot continutul paharului, amestecand in prealabil apa cu argila cu o lingurita, asa incat sa se omogenizeze. Administrarea se face intotdeauna inainte de masa, fiind luate in total 1-3 doze pe zi, pe tot parcursul tratamentului. (Modul de administrare este recomandat pe ambalaje.)

Cura cu argila pentru tratarea anumitor boli
  Atunci cand argila se foloseste pentru tratamentul unor afectiuni cronice, doza ramane neschimbata: o lingurita de argila la un pahar de apa, luandu-se zilnic doua-trei asemenea doze. Perioada de acomodare, in care se bea doar apa limpede, fara argila de pe fundul paharului, este de doar trei zile, dupa care se consuma apa cu argila omogenizata. In functie de gravitatea bolii, se face cura cu argila 10 pana la 21 de zile pe luna.

Regimul alimentar in timpul curei cu argila
Toti cei care au studiat efectele terapeutice ale argilei au ajuns la concluzia ca in absenta unui regim alimentar adecvat, efectele curei sunt reduse pana la zero. Pe parcursul curei cu argila se va tine un regim alimentar cu grad redus de toxicitate, din care se elimina carnea, grasimile, cafeaua solubila (tip Ness), bauturile alcoolice rafinate, bauturile acidulate tip Cola, bauturile racoritoare cu coloranti, condimentele etc. Se vor consuma: legume, fructe si zarzavaturi proaspete, sucuri naturale de legume si fructe (in special citrice).
Precautii si contraindicatii la tratamentul cu argila
Tratamentul cu argila este contraindicat femeilor in perioada ciclului menstrual, precum si in ultimele luni de sarcina. De asemenea, este contraindicat persoanelor care sufera de constipatie acuta, putand fi facut atunci cand se rezolva aceasta problema.
In anumite cazuri (mai ales atunci cand regimul alimentar nu este adecvat), cura cu argila poate genera o constipatie pasagera, care va fi remediata cu laxative naturale: ceai de crusin, tinctura de fructe de soc, ulei de ricin, pulbere de volbura etc. Uneori pot aparea anumite fenomene, ca ecou al produselor de dezintoxicare, fenomene care, in ciuda faptului ca sunt destul de suparatoare, sunt un semn imbucurator, care arata ca argila isi face efectul. Aceste fenomene alcatuiesc reactia de dezintoxicare-vindecare, despre care vom vorbi in continuare.
Reactia de dezintoxicare-vindecare
In cursul tratamentului cu argila, la unele persoane apar simptome neobisnuite, cum ar fi: oboseala, dureri de cap si muschi asemanatoare celor din timpul gripei, stari subfebrile, greata, senzatie de greutate in intestin. Aceste simptome dureaza trei-patru zile, nu mai mult, si arata ca organismul era foarte intoxicat si reactioneaza puternic la aceasta cura.
Dupa trecerea acestui interval de timp, gradat, ne vom simti din ce in ce mai bine si mai usori. Daca dupa patru zile aceste simptome persista, atunci vom intrerupe temporar cura si vom tine un regim vegetarian, cu multe fructe si legume crude, care sa ne pregateasca organismul pentru tratamentul cu argila, care este ceva mai puternic.
Cura cu argila si bolile primaverii
Dincolo de aspectul dezintoxicarii si al mentinerii noastre in forma, cura de primavara cu argila este cat se poate de binevenita pentru prevenirea si tratarea unor boli extrem de suparatoare, care se activeaza in special la sfarsitul sezonului rece.
Iata cateva dintre acestea:
Astenia de primavara - raspunde foarte bine la tratamentul cu argila, care pe de o parte despovareaza organismul de toxine, iar pe de alta parte furnizeaza organismului cateva oligoelemente extrem de valoroase pentru mentinerea si amplificarea tonusului fizic si psihic: magneziu, crom, cobalt.
Anemia - este "atacata" prin aportul direct de fier, usor asimilabil (fier continut mai ales de argilele rosietice).
Bronsita - este prevenita si tratata cu succes de terapia cu argila, care intareste sistemul imunitar (magneziul si seleniul aduse in organism de argila joaca un rol important in procesele de aparare), iar pe de alta parte reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior: poluarea, variatiile bruste de temperatura si umiditate etc.
Gastrita si bolile de stomac - argila ajunsa in stomac formeaza un fel de pelicula, un gel protector, care calmeaza rapid durerile si cicatrizeaza peretii gastrici lezati. Foarte multe persoane suferinde de ulcer gastro-duodenal si gastrita si-au gasit alinarea cu acest remediu pe cat de simplu, pe atat de eficient.
Tensiunea arteriala oscilanta - studiile stiintifice nu au reusit inca sa lamureasca mecanismul prin care tratamentul cu argila reuseste sa aduca valorile tensiunii spre normal si sa le stabilizeze. Cert este ca la bolnavii de hipertensiune care fac cure repetate cu argila nevoia de medicamente scade cu 30-50%.

Cura de slabire lejera


In general se spune despre o cura ca: cu cat o cura de slabire este mai durai, cu atat cura de slabire va fi mai eficienta. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca se poate obtine acelasi efect daca folosim cateva trucuri lejere care odata aplicate, duc la aceleasi rezultate.

Ei au sintetizat aceste trucuri in 7 reguli care constituie baza curei de slabire lejera.
1. Bea cateva cani de ceai verde. (subiectii care au consumat ceai verde au ars mai multe calorii decat cei carora li s-a aplicat placebo)

2. Profita de ticurile pe care le ai. (persoanele au fost rugate sa se mai abtina in a face miscarile nervoase, repetate pe care toti le facem in felul nostru si in cantitati diferite. Rezultatele studiului care a durat 8 saptamani au aratat ca greutatea pe care au castigat-o subiectii a fost in medie de 5 kilograme)

3. Nu sari peste micul dejun. Cand te trezesti metabolismul este foarte incetinit. (daca nu mancam de dimineata, corpul va ramane in stare de “hibernare” si va arde in consecinta mai putine calorii)
4. Controleaza temperatura locului in care petreci mai mult timp. (daca temperatura este mai scazuta sau mai ridicata, organimsul consuma calorii pentru a mentine corpul la valorile normale. Ar fi benefic sa mentii temperatura mai calda putin in timpul verii si mai rece putin in timpul iernii fara a face o diferenta prea mare)

5. Condimenteaza-ti mancarea. (in Japonia sa aratat ca persoanele care si-au adaugat 10 grame de ardei iute rosu in mancare, au ars mai multe calorii pe parcursul a 30 de minute dupa ce au mancat)

6. Fa exercitii de forta si rezistenta. Dupa varsta de 20 de ani, femeile pierd cate aproximativ un kilogram din cantitatea musculara pe an. (aceasa pierdere poate fi motivul pentru care femeile se ingrasa cu 7 kilograme aproximativ la fiecare 10 ani)

7. Fa miscare cat mai multa. Miscarea va creste nivelul arderii caloriilor. Conteaza atat durata cat si intesitatea miscarilor.


joi, 12 mai 2011

Propolisul- un leac miraculos!

Propolisul este farmacia albinelor si in acelasi timp marea speranta a apiterapiei. Desi este cunoscut si folosit de peste 5.000 de ani pentru proprietatile sale conservante, cicatrizante, antiinfectioase, antitumorale, etc., natura lui este si astazi invaluita in mister. Exista peste 20 de actiuni farmacologice si peste 200 de substante deja semnalate in acest mare necunoscut, propolisul.

Dar ce este propolisul, pana la urma?

Este o substanta cleioasa, puternic aromata, de diferite culori, foarte complexa, sare se prezinta sub diferite forme fizice, chimice si biologice. Propolisul are diferite functii in diferite locuri in stup - el este facut de albine pentru a apara viata coloniei sub raport fizic, chimic si biologic. Pentru ca barierele formate din aceasta substanta strajuiesc intrarile in stup, i s-a spus propolis, ceea ce in limba greaca inseamna inaintea sau in fata cetatii.

Propolisul, asa cum il intalnim in stupul albinelor, este un extraordinar complex de substante organice. In cercetarile oamenilor de stiinta, el este clasificat atat dupa utilizarile sale in stup, cat si dupa compozitia si folosirea in apiterapie.

Propolisul superior are o consistenta mai mult fluida si este folosit de albine la acoperirea celulelor, a solzisorilor de ceara ce intra in constructia fagurilor, precum si a capacelelor de faguri, a barajelor din jurul fagurilor, precum si acoperirea spatiilor din jurul ramelor sau de pe podisor si formarea micilor depozite de rezerva de pe marginea ramelor. Acest propolis are mai ales actiuni chimico-biologice si este format in proportie de 70% din sucuri protective din muguri de arbori (din perimetrul stupinei) si din secretii faringiene ale albinelor, inclusiv poleina ramasa in gusa lor de la polen si in proportie de 30% din ceara si polen.

Propolisul inferior are o consistenta mai mult solida si este folosit de albine fie la acoperirea diverselor resturi, fie la micsorarea gaurilor din urdinis, gasindu-se mai ales pe fundul sau podeaua stupului, la partea inferioara a raelor sau catre urdinis; are mai ales actiuni fizico-chimice si este format in proportie de 70% din ceara si polen si 30% din sucuri de pe muguri si din secretii ale albinelor.

Din punct de vedere biologic, propolisul este un produs de cules si de secretie al albinelor, din aceeasi categorie cu mierea si polenul. In conditii obisnuite, activitatea acestuia scade rapid odata scos din stup si mai lent dupa primele 2-3 ore, pentru ca in functie de conditiile de pastrare, activitatea uila a propolisului sa dispara dupa 1-3 ani. La rece, propolisul este o substanta solida, dura, friabila in aschii; la cald devine moale, maleabila, aderenta si lipicioasa.

In Romania, propolisul se comercializeaza intr-o singura categorie eterogena, sub forma bruta, in piete sau in magazinele specializate. Trebuie precizat ca exista sortimente deosebit de valoroase, cum ar fi propolisul de delta, cel de conifere, de lunci, etc.

Actiuni terapeutice ale propolisului
Datorita consistentei sale complexe, deosebit de bogate in substante active, produsele sau preparatele pot avea o pluralitate de actiuni.

Astfel, propolisul este recunoscut pentru actiunile sale antiinflamatoare, antibiotice, antibacteriene, bacteriostatice, dezinfectante, antivirotice, antifungice (contra ciupercilor), toate cu spectru larg de actiune partial cunoscut; el mai are actiuni antialergice, antihistamice, antigerminative, actiune stimulatoare a reactiilor imunitare, actiune antiiradianta, cicatrizanta, conservanta, antitoxica, combate mancarimea de piele si tumorile, actiune eutrofica, regeneratoare, etc.

Indicatii terapeutice
Multiplele actiuni ale propolisului explica utilitatea lui pentru aproape toate bolile.

Prima indicatie a tratamentelor cu propilis o constituie chiar intepaturile veninoase ale albinelor. Propolsul actioneaza ca un real antidot, foarte puternic, al veninului de albine. Este suficient ca dupa intepatura albinei sa se smulga usor acul cu punga de venin ramas in piele si sa se aplice deasupra propolis, fie in solutie apoasa, fie in solutie alcoolica, uleioasa sau chiar brut, luat imediat de pe rama, pentru ca in 1-5 minute sa dispara orice reactie locala sau generala (umflatura, roseata, durere, intepatura, mancarime, tulburari generale) adesea fara a fi nevoie de o alta aplicare de propolis. Pentru persoanele mai sensibil,e sau cand intepaturile sunt pe fata sau pe cap, este preferabil sa se repete aplicarea de propolis de 2-3 ori pe zi.

Actiuni toxice, adverse ale propolisului
Datorita compozitiei sale plurale, necunoscuta in mare parte, exista posibilitatea ca unele sortimente de propolis sa contina substante toxice, rezultate din culesuri toxice de la sucurile anumitor muguri de arbori sau de la poleina anumitor polenuri florale toxice. Este o situatie care trebuie avuta in vedere si care impune prudenta si o testate prealabila a sortimentului care urmeaza sa fie folosit in aplicarea in scop medical. Uneori, sortimentul sau mostra de propolis poate fi contaminata cu microorganisme rezistente la propolis, cu pesticide si cu alte impuritati fizice sau chimice care il pot face nociv, sau chiar sa genereze actiuni adverse. 

sursa: www.gradinemea.ro

Ceaiul verde si beneficiile aduse sanatatii!

Oferiti zilnic familiei dumneavoastra acest puternic antioxidant?
In cele ce urmeaza va improspatam memoria cu privire la unele dintre beneficiile care vi le aduce ceaiul verde.

Din timpuri istorice ceaiul verde a fost una dintre cele mai populare bauturi din lume. Chinezii il beau de sute de ani. In prezent este a doua bautura in clasamentul celor mai populare bauturi din lume, dupa apa !
Ceaiul verde este obtinut din planta numita Camelia Sinensis ca si ceaiul negru. Diferenta este ca ceaiul verde nu este fermentat, ceea ce inseamna ca proprietatile antioxidante raman intacte si foarte puternice. Puterea ceaiului verde sta in polifenolii pe care ii contine, in special cel numit epigalocatechin galat (EGCG) . Acesta este un antioxidant extrem de puternic. Nu numai ca incetineste cresterea tumorilor, ci omoara si celulele cancerigene fara sa dauneze tesutul sanatos.
Ceaiul verde s-a dovedit a fi benefic in urmatoarele cazuri:

Ajuta la scaderea in greutate

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Geneva in Elvetia, se pare ca ceaiul verde ajuta organismul sa arda calorii. De asemenea reduce eliberearea de carbohidrati in corp, prevenind cresterea accentuata a nivelului de zahar din sange. Se cunosc numeroase persoane care au slabit 10 kg dupa ce au baut timp de saptamani ceai verde in fiecare zi, fara vreo schimbare in dieta normala.

Intareste sistemul imunitar

Antioxidantii din ceaiul verde sunt cei mai tari antioxidanti disponibili in prezent. De asemenea contine numeroase vitamine si minerale.

347970194_4f56e0d312_m 

Ceaiul verde reduce riscul aparitiei cancerului

In anul 1994 Jurnalul Institutului National de Cercetari privind Cancerul a publicat rezultatele unui studiu epidemiologic, rezultate ce indicau ca consumul  de ceai verde reduce riscul aparitiei cancerului esofagian  cu pana la 60 %. Cercetatorii Universitatii din Purdue  au concluzionat de curand ca un compus al ceaiului verde  incetineste cresterea celulelor cancerigene.
Un studiu realizat in septembrie 1997 de Universitatea din Kansas a demonstrat ca ceaiul verde are cel mai ridicat continut de antioxidanti.  Antioxidantul EGCG care se gaseste in ceaiul verde este de 100 de ori mai eficient decat vitamina C si de doua ori mai puternic decat resveratrol, un antioxidant din vinul rosu.

Scade nivelul colesterolului

Cercetatorii Universitatii din California  au descoperit despre cofeina din cafea, ca este legata de uleiul din boabe de cafea, care ridica nivelul colesterolului. In contrast, cercetarile arata ca consunul de ceai verde reduce nivelul total al colesterolului.
In ceea ce priveste femeile insarcinate si proaspetele mamici s-au demonstrat urmatoarele beneficii :

3122544172_0acaccaa0f_m 

Ajuta la diminuarea simptomelor de greata

Nu exista inca studii care sa certifice aceasta afirmatie, a rezultat doar din declaratiile diverselor persoane. Pe langa faptul ca usureaza greata are si un efect de stimulare a apetitului, fara a lua in greutate. Se banuieste ca acest efect este cauzat de polifenolii continuti. Din cele mai vechi timpuri ceaiul verde este folosit pentru a ajuta digestia, lucru ce este cu siguranta benefic femeilor insarcinate.

Crestere pe cale naturala a energiei

Din nou, nu exista studii care sa demonstreze acest lucru, dar tot din declaratiile persoanelor care beau ceai verde rezulta ca intradevar apare un stimulant al energiei, fara a cauza efecte secundare neplacute, dand senzatia limpezirii creierului. Care mama nu are nevoie de acest ceai?

Reduce nivelul aparitiei coagularilor de sange

Ceaiul verde s-a dovedit a fi eficient in prevenirea coagularii anormale a sangelui, problema extrem de delicata in timpul sarcinii.

Ceaiul verde nu este toxic si este sigur

Nu cauzeaza probleme la nastere si nu are efecte adverse asupra sarcinii sau alaptarii. De fapt, un studiu realizat de Programul Kaiser de Medicina Permanenta din California de Nord arata ca femeile care beau mai mult de o ceasca pe zi cu ceai verde isi dubleaza sansele de a ramane insarcinate.

2489828810_60ff865249_m 

Ceaiul verde aduce beneficii si copiilor !

Ajuta la prevenirea aparitiei cariilor dentare. Ceaiul verde distruge bacteriile care cauzeaza tartrul.  Sucul pe care copiii dvs. il beau este capabil de asa ceva? Aveti dificultati in a va convinge copii sa isi manace legumele? O ceasca de ceai verde are o capacitate antioxidanta mult mai mare decat broccoli sau spanacul.

Aceasta bautura miraculoasa  ajuta si la prevenirea imbolnavirii

Testele au demonstrate ca ceaiul verde poate neutraliza germenii, incluzand pe unii dintre acestia care cauzeaza diaree, pnuemonie, cistita si infectii ale pielii. De asemenea neutralizeaza si virusii.

sursa: www.medicina-naturista.ro

Acneea


Apare datorita dezechilibrului hormonal, sau din cauza stresului, a diferitelor medicamentatii gresit, datorita unor tratamente cosmetice agresive si putem sa enumeram nenumeroase alte cauze ce pot provoca acneea. Aceasta boala este des intalnita in cazul tinerilor dar si in cazul adultilor; poate fi o problema trecatoare sau pentru toata viata.
Totusi Acneea poate fi prevenita si atenuata daca respectam cateva reguli:

- Consultam neaparat un medic dermatolog, care sa ne ajute sa intelegem cat mai bine aceasta problema si cum trebuie abordata in mod personalizat
- Spalam fata de doua ori pe zi cu sapunuri si geluri de curatare a tenului, achizitionate doar din farmacii
- Spalam mainile, pe care le punem inconstient pe fata tot timpul, cat mai des posibil
 - Folosim cat mai mult creme si lotiuni dermatocosmetice abilitate, nu orice crema din magazine
- NU mergem la orice cosmetician; facem tratamente de curatare si intretinere a tenului doar o data pe luna si doar la un cosmetician ce lucreaza sub indrumarea unui dermatolog, cu produse specifice tenului acneeic
- Si corpul fiind expus acestui virus, il protejam purtand doar imbracaminte din fibre naturale si NU sintetice
- Protejam tenul in orice anotimp cu crema dermatocosmetica cu factor de protectie mai mare de 20 UHV
- Spalam parul cel putin la 4 zile si il tinem cat mai departe de pielea fetei si gatului
-Facem tratamente numai la indicatia medicului dermatolog

sursa: www.divahair.ro

Dinti mai stralucitori in mod natural!

Iata cateva dintre posibilele cauze a aparitiei petelor:
-Mai mult de 2 cesti de cafea pe zi pot cauza patarea rapida a dintilor. Aceste pete maronii apar de obicei pe dintii din fata si sunt greu de indepartat;
-O alta cauza des intalnita o reprezinta vinul rosu. Acesta reuseste rapid sa-ti pateze dintii si petele sunt dificil de inlaturat;
-Fumatul reprezinta o alta cauza des intalnita a dintilor maronii. Majoritatea persoanelor care fumeaza de mult timp au dintii galbui. Tigarile duc la patarea rapida a dintilor, devenind foarte greu de albit;
-Afectiunile gingivale, infectiile si igiena orala precara poate duce la ingalbenirea dintilor.
Ce poti face acasa impotriva dintilor patati:
1. Reducerea cantitatilor de cafea, vin rosu si tutun consumate. Aceastea reprezinta cele mai intalnite cauze ale dintilor patati;
2. Incearca sa consumi cat mai multe cruditati. Acestea reprezinta o gustare sanatoasa si te ajuta si la curatarea danturii;
3. Capsunile au efect natural de albire si sunt bogate in vitamina C. Aceastea sunt un remediu “gustos” si sanatos impotriva ingalbenirii dintilor;
4. Foloseste ata dentara zilnic. Petele se formeaza usor intre dinti, iar ata dentara este cea mai usoara solutie de curatare;
5. Periaza-ti dintii la fiecare 12 ore si schimba-ti periuta de dinti cat mai des. Cele vechi nu pot indeparta placa, formandu-se astfel bacteriile;
6. Adauga putina sare pe pasta dinti inainte de periaj. Granulele fine de sare vor indeparta si reduce petele galbene;
7. Un alt remediu natural il constituie frecarea dintilor cu frunze de dafin, de doua ori pe saptamana;
8. Bicarbonatul de amoniu te ajuta nu numai la indepartarea petelor, ci si distruge bacteriile care cauzeaza placa si reduce nivelul acizilor care ataca smaltul dintilor.
Daca nimic nu functioneaza, apeleaza la ajutor profesional.
Sursa: www.topsanatate.ro

Curele de slabit si suplimentele ce ne ajuta sa ardem grasimi intr-un mod accelerat dar sanatos!

Există o gamă foarte largă de suplimente nutritive pentru slăbit şi arderea grăsimilor: lipotropice (fat burners- carnitină), termogenice, suplimente care blochează absorbţia nutrienţilor (carbohidraţi, grăsimi), anorexigene (taie pofta de mâncare), batoane pentru slăbit.
Fiecare dintre aceste produse trebuie folosite cu grijă, pentru a putea beneficia pe termen lung de efectele lor.
Unele produse pentru slăbit pot avea efecte secundare negative pentru sănătate, deci dieta, antrenamentele, odihna şi starea de sănătate trebuie să fie în ordine.


6 suplimente alimentare ce ajuta la slabit

Slabitul a ajuns sa reprezinte o prioritate pentru cei mai multi dintre noi. Mancarea nesanatoasa, stresul si programul de lucru sunt factori care duc la kilograme in plus, cu care ne este din ce in ce mai greu sa luptam. Solutiile par sa abunde sub forma unor suplimente minune ce te ajuta sa slabesti rapid, insa de cele mai multe ori ele reprezinta bani aruncati in vant.

Iata 6 suplimente care chiar functioneaza:

6 suplimente ce ajuta dieta

Iata cele 6 suplimente ce fac parte din numeroase produse de slabit pe care le gasesti in farmacii ori plafare. Studii stiintifice le-au demonstrat eficienta, atunci cand sunt insotite de o dieta sanatoasa si de exercitii fizice.

Calciu – supliment de slabit

In afara de binecunoscutul efect de intarire a oaselor, calciul ajuta si la diete. Intr-un studiu, femeile ce primeau 1g de calciu zilnic in timpul dietei au pierdut mai multe kilograme decat cele care au luat placebo. Diferenta nu a fost insa foarte mare.  Alte studii arata ca 3 portii zilnice de produse lactate degresate ajuta la curele de slabire. Mai mult, aceste produse sunt mai eficiente in dieta decat suplimentele cu calciu. Studiile continua, insa poti fara griji sa suplimentezi dieta cu produse lactate fara grasimi.

Acid linoleic conjugat – inamicul grasimii

Acidul linoleic conjugat (ALC) se gaseste in mod natural in produse lactate si in carnea rosie. Studiile arata ca suplimentele cu ALC ajuta la eliminarea grasimilor stocate si cresterea masei musculare. In momentul de fata, acidul linoleic conjugat este folosit masiv de diferiti sportivi (in special culturisti) in scopul diminuarii greutatii tesutului adipos corporal, efect datorat probabil stimularii apoptozei la nivelul tesutului adipos de catre respectivul compus.
In cadrul unui studiu, subiectii supraponderali ce au consumat 3,2g de ALC in fiecare zi timp de 6 luni au pierdut mai multa grasime decat grupul de control. Mai mult, in timpul perioadei concediului si sarbatorilor de iarna s-au ingrasat mai putin. Se cerceteaza in prezent doza optima de ALC si eventualele supradoze.
ALC poate da, ca efecte secundare, deranjamente stomacale (diaree, greata). Este recomandat sa discuti cu un medic inainte de a consuma ALC.

Fibre – te ajuta sa te simti satul

Fibrele sunt prietenii tai cei mai buni cand e vorba de a manca mai putin. Ele genereaza senzatia de satietate si drept urmare consumi mai putine alimente. Ramanand in stomac, neutralizeaza acidul gastric si ofera satietate pe termen lung. Studiile au demonstrat ca fibre precum taratele si psyllium au acest efect.
Oamenii obezi care au consumat fibre mai multe (chiar si suplimente cu fibre) au resimtit mai putin senzatia de foame. Fibrele trebuie introduse treptat in dieta si consumate cu foarte multe lichide (altfel exista riscul de constipatie). Recomandarea este ca barbatii sub 50 de ani sa consume 38 de grame de fibre pe zi, si 30 de grame zilnic pentru cei peste 50 de ani. Femeile sub 50 de ani ai nevoie de 25 grame de fibre pe zi iar cele peste 50 de ani de 21 de grame. In dieta oamenilor moderni este inclusa de obicei cam jumatate din necesarul de fibre.

Extract de ceai verde

Stii deja ca extrasul de ceai verde este plin de antioxidanti, deci este foarte sanatos (previne bolile de inima, imbatranirea prematura). Ceea ce poate nu stiai este ca el te ajuta si sa slabesti. Un sudiu recent a demonstrat ca extrasul de ceai verde a ajutat oamenii supraponderali sa scada in greutate si sa isi scada indicele de masa corporala. Mai mult, s-a redus si grasimea din jurul abdomenului, care este blamabila pentru un risc crescut de mortalitate. Si ca bonus, a scazut tensiunea arteriala si nivelul LDL – al colesterolului “rau”.

Suplimente pentru slabit – inlocuitoare de mese

Au facut subiectul a multe studii cu rezultate elocvente. Inlocuitoarele de mese (batoane de slabit sau shakeuri) sunt favoritele expertilor si ale celor ce tin dieta. Functioneaza insa numai daca sunt consumate conform instructiunilor. In multe diete, ele substituie micul dejun sau pranzul. Iar cina inseamna un numar controlat de calorii.
Dovezile incurajeaza folosirea lor pentru controlul caloriilor, in acelasi timp cu un aport normal de substante nutritive si de fibre. Atentie la continutul lor si la instructiunile de folosire.

Orlistat – Alli

Din punct de vedere tehnic, Orlistat este un medicament, nu un supliment. Dar Alli, care se elibereaza fara reteta, este asimilat de multi unui supliment. Alli ajuta la blocarea absorbtiei a 25% din grasimi si este eficient in combinatie cu diete si exercitii fizice. In schimb, poate avea efecte neplacute la nivelul intestinului.

marți, 10 mai 2011

Sucul natural si proprietatile acestuia

SUC WELLNESS SAPTAMANA BIO 500 ml BIOTTA BIOSENS 


Cura de detoxifiere Săptămâna Wellness 

Săptămâna Wellness Biotta este un pachet compact şi natural de purificare, dezvoltat în colaborare cu dieteticieni calificaţi. Combinaţia optimă dintre sucurile de fructe şi legume bio asigură alimentarea oraganismului cu vitamine, minerale şi nutrienţi esenţiali de-a lungul curei de detoxifiere.
 Având o experienţă de peste 10 ani, Săptămâna Wellness Biotta vă va face să vă simţiţi vioi şi în formă, în timp ce organismul se reface. Sucurile din fructe şi legume pur ecologice asigură energia necesară pe tot parcursul curei de detoxifiere şi, în acelaţi timp, ajută organismul să se purifice.
Astfel, Săptămâna Wellness Biotta poate fi recomandată tuturor adulţilor sănătoşi. Săptămâna Wellness Biotta este alcătuită dintr-o zi pregătitoare, 5 zile cu sucuri şi o zi de refacere.
Trebuie să renunţaţi total de la cafea, ceai negru şi alcool.
Fumătorii trebuie să reducă consumul de ţigări. Pachetul conţine o broşură cu informaţii detaliate pentru a asigura desfăşurarea cu succes a săptămânii wellness. De asmenea, conţine şi toată informaţia necesară despre cura de detoxifiere cu sucurile Biotta.

Pachetul Săptămâna Wellness conţine 3 sticle Wellness Drink, 2 sticle Vita7, 2 sticle Cocktail de legume, 2 sticle Suc de roşii, 2 sticle Digest, 75 g ceai ecologic de plante şi 100 g seminţe de in.

http://www.leaculverde.ro/suc-wellness-saptamana-bio-500-ml-biotta-biosens.html

marți, 3 mai 2011

Ce ai descoperit despre metodele terapeutice naturiste?

LeaculVerde.ro a luat "nastere" din dorinta de oferi clientilor, in special, produse naturiste sau produse care au la origine produse naturale.

Indrazneste! Mituri, probleme si solutii privind sanatatea sexuala!

http://www.leaculverde.ro/afrodisiace/
Sanatatea sexuala este o stare de confort fizic si emotional care ne permite sa ne bucuram de sexualitatea noastra si sa ne urmam senzatiile sexuale. Cu totii avem nevoie sa urmam niste proceduri simple pentru mentinerea sanatatii sexuale.

Remedii naturiste pentru o sanatate deplina!

Leacul Verde este un magazin online de produse naturiste, unde puteti gasi o multime de remedii naturale identice ca efect cu medicamentele chimice, dar fara efecte adverse (atunci cand se respecta dozele adecvate). LeaculVerde.ro a luat "nastere" din dorinta de oferi clientilor, in special, produse naturiste sau produse care au la origine produse naturale.