miercuri, 25 mai 2011

Tenul Perfect in 10 Pasi


10 pasi pentru un ten curat



1.Dezinfectarea trebuie facuta de 2 ori pe zi si nu mai mult. Este de ajuns, in cazul in care nu v-ati expus tenul unor factori daunatori. Facuta de mai mult ori pe zi, aceasta va inlatura uleiurile naturale necesare pielii. Neefectuarea ei, in special inainte de culcare, poate duce deasemenea la efecte  nedorite.



2. Alegeti un dezinfectant potrivit tipului de piele. Nu folositi sapun obisnuit pentru spalarea tenului, deoarece nu contine substantele hranitoare potrivite pentru ph-ul tenului si il poate usca. Un dezinfectant pentru ten uscat trebuie sa contina uleiuri si substante nutritive. Cel pentru ten gras trebuie sa contina plante ce controleaza secretia de grasime. Pielea sensibila trebuie tratata cu un dezinfectant usor, fara arome si alte substante ce ar putea irita pielea.

  Dezinfectantul ayurvedic traditional este facut din ingradiente naturale cum sunt ovazul, lintea, Amalaki, Neem, lemnul de santal, emolientii cum sunt laptele, iaurtul, mierea si arome florale sau citrice. Il puteti prepara si voi, amestecand ingreientele uscate peste care turnati lapte sau crema chiar inainte de a-l folosi,  sau  puteti cauta  un   dezinfectant usor  din  ierburi.



3. Curatarea tenului trebuie facuta cu apa calduta. Cea calda usuca pielea in timp,iar cea rece nu poate inlatura praful  depus peste zi.


4. Daca folositi burete, asigurati-va ca e curat. Dar nu este absolut necesar sa il folositi,   putand foarte bine sa  efectuati  curatarea cudegetele.



5. Spalati-va bine pe maine inainte si strangeti parul in coada pentru a nu va incurca.



6. Incepeti prin a va uda tenul si gatul cu apa calduta.



7. Aplicati dezinfectantul cu degetele sau buretele, folosind miscari usoare. Nu frecati prea tare, un masaj gentil este de ajuns pentru a imbunatati circulatia si inlaltura praful si celulele moarte de piele. Miscarile bruste si brutale vor irita pielea, mai ales   pe  cea sensibila din jurul   ochilor.



8. Clatiti cu apa calduta. Nu uitati sa clatiti si gatul si fruntea. Portiunile necuratate           atrag mai  mult  praf .



9. Dupa clatire sergeti tenul foarte usor cu un prosop. Nu trebuie, in niciun caz sa           frecati  tenul.



10. Urmatorul pas este sa folositi un tonifiant sau o crema potrivita pielii voastre, care sa hraneasca pielea acum cand este mai receptiva.



sursa: femei-moderne.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu