vineri, 20 mai 2011

Suc De Aronia Presat La Rece (Fara Zahar) Bio 270Ml Ecoera Plan

SUC DE ARONIA PRESAT LA RECE Fara Zahar BIO 270ml -ECOERA PLAN
Aronia (Aronia melanocarpa) este fructul unui arbust inrudit cu afinul.
Fructul este mic, de culoare neagra si are gust amar si astringent.
Fructele, de fapt superfructele, au continutul foarte mare in antioxidanti, mult mai mare decat afinele, merisorul sau rodiile.
Au un continut mare de proantocianine (care se gasesc si in semintele de struguri) si acid chinic (de 10 ori mai mare decat merisorul)!
Continutul in vitamina P al fructului de aronie este mai ridicat decat in orice alt fruct (vitamina P ajuta la fixarea vitaminei C in organism).
Fructul de aronie contine de 5 ori mai multa vitamina P decat strugurii.
Datorita proprietatilor ei, aronia a facut parte din dieta astronautilor rusi.
Cantitatea de vitamina P (flavonoizi) din suc este de cel putin 300mg/100ml!
Sucul este obtinut prin presare la rece, din fructe proaspete, atent selectionate, si deci si cantitatea de suc obtinuta este limitata.
Nu contine zahar sau conservanti, nu este decat 100% suc de aronie.
Sucul este produs in Bulgaria, intr-o zona nepoluata.
Sticlele au 270 ml (si chiar sunt din "sticla") si sunt ideale daca nu doriti sa consumati tot sucul dintr-o data.
Sucul poate sa fie amestecat cu apa plata, ceai sau suc de fructe.

Cantitate: -270 ml

CE ESTE ARONIA?
Aronia (Aronia melanocarpa) este un arbust originar din America de Nord si care a fost adus in fosta URSS si Europa de Est in anii ‘40.
Fructele de aronia fac parte din categoria superfructe, la fel ca goji, acai, datorita continutului mare de antioxidanti, vitamine, minerale.
Din anul 1959 fructele de aronia au fost introduse in alimentatia cosmonautilor rusi.
Au fost realizate in decursul anilor peste 50 de studii care au aratat efectele benefice ale fructelor de aronia in diverse boli: diabet, boli cardiovasculare, cancer etc.
De asemenea apara organismul de radiatii, fiind indicate celor care folosesc mult calculatorul, telefonul mobil.
Au proprietati antiseptice si sunt benefice in multe alergii.
Ce contin fructele de aronie?
Sunt bogate in vitamine si minerale (oamenii de stiinta rusi le-au plasat pe locul I intre fructele bogate in vitamine).
Contin vitamina P, care ajuta la fixarea vitaminei C in organism, mai mult de 5 ori decat strugurii sau grapefruitul! - Contin flavonoizi,catehine si antocianine pentru care nu exista inlocuitori artificiali.
Contin potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier (1.2 mg%), iod etc.

Sucul de ARONIA:
Sucul este produs in Bulgaria, intr-o plantatie de dimensiuni mici.
Fructele sunt culese cand sunt foarte bine coapte, sunt selectionate si sunt imediat presate (spre deosebire de sucurile preparate industrial, in cantitati mari si care se obtin din fructe congelate).
Nu contine zahar, conservanti sau apa, doar sucul fructului.
Continutul in vitamina P este 300 mg/100ml (doza zilnica recomandata de vitamina P este de 50-100mg).
Este foarte bogat in vitamine: C, B1, B2, PP etc.
Are un gust unic, astringent si usor amar. Poate fi amestecat cu suc de fructe, apa, ceai.
Doza zilnica recomandata:
50 ml de suc.
ARONIA:
Denumire stiintifica:
lat. Aronia Melanocarpa din fam. Rosaceae
In limba engleza sunt cunoscute ca: -Chokeberry
In limba romana: -scorus negru

Origini si raspandire:
Plata este originara din America de Nord, mai precis din partea de est unde poate fi gasita in padurile umede si in mlastini. -Ea a fost adusa si aclimatizata in Europa unde este raspandita mai ales in tarile din Europa de Est si Germania.

Descrierea plantei:
Aronia Melanocarpa este un arbust mic care face parte din familia Rosaceeleor inrudindu-se cu macesele.
Arbustii sunt de 1,5 – 2 m inaltime, rareori ajungand la 3m.
Infloreste in lunile aprilie-mai, florile sunt mici, cu 5 petale, de culoare alb cu roz pal, de 1,5 cm diametru si cresc in grupuri de 10 pana la 25.
Arbustii infloriti au un aspect decorativ. -Fructele sunt mici, de culoare neagra sau rosie, in functie de specie si au un gust amar si astringent (cele negre au un gust mai puternic decat cele rosii care sunt putin mai dulci).
Fructele reprezinta partea “productiva” a arbustului. Fructele negre au un continut mai bogat in vitamine, antioxidanti si saruri minerale, de aceea produsele obtinute din ele au proprietati terapeutice.


Specii:
Exista mai multe specii de aronia, cele mai recomandate pentru productia de fructe sunt cele care produc fructe negre si cele care produc fructe rosii.
Cultivarea: -Aronia se cultiva in special in regiunile umede cu multa lumina dar nu cu foarte multa caldura.
Conditiile ideale pentru cultivarea aroniei sunt: solul umed, lumina sau semi-umbra. Prea multa caldura este daunatoare aroniei.
Este un arbust deosebit de rezistent, nu este afectat de ger deoarece infloreste tarziu.
Este rareori atacat de insecte sau boli.
Anotimpul recomandat pentru plantare este toamna pentru a avea deja recolta in primul an. Exista studii care spun ca ar fi o planta care face fructe doar o data la 2 ani.
Utilizari:
Fructul proaspat are un gust puternic astringent si amar. Tinand cont ca este o “bomba” de vitamine, gustul nu este determinant, prin continutul sau ridicat de antioxidanti este in categoria celor opt “superfructe” ale lumii.
Fructe uscate – se folosesc in prajituri, ciocolata sau amestecate cu iaurt la micul dejun;
Suc de aronia – 100 % natural, pasteurizat, fara conservanti chimici si fara adaos de zahar, forma cea mai frecvent intalnita de cosum si cel mai usor de beneficiat de calitatile extraordinare ale fructelor;
Dulceata de aronia -Vin de aronia

Efecte terapeutice:
Produsele din aronia au un puternic continut de vitamina C, antioxidanti, flavonoide, foarte bogate in vitaminele B2, B6, P si saruri minerale.
Au fost realizate numeroase studii si teste de laborator care au scos in evidenta proprietatile deosebite ale acestor fructe.
Ele pot fi utilizate de catre bolnavii de diabet fiind un hipoglicemiant natural, au proprietati astringente si diuretice foarte puternice, sunt tonice cardiace, regleaza tensiunea arteriala si glucoza in sange, sunt indicate in tratarea varicelor si a hemoroizilor.
Pot fi consumate de catre suferinzii de maladia Alzheimer, ameliorand simptomele si incetinind procesele de imbatranire.
De asemenea studiile efectuate au aratat ca au efect hepatoprotector si datorita continutului mare in iod, sunt eficiente in hipertiroidism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu