joi, 12 mai 2011

Curele de slabit si suplimentele ce ne ajuta sa ardem grasimi intr-un mod accelerat dar sanatos!

Există o gamă foarte largă de suplimente nutritive pentru slăbit şi arderea grăsimilor: lipotropice (fat burners- carnitină), termogenice, suplimente care blochează absorbţia nutrienţilor (carbohidraţi, grăsimi), anorexigene (taie pofta de mâncare), batoane pentru slăbit.
Fiecare dintre aceste produse trebuie folosite cu grijă, pentru a putea beneficia pe termen lung de efectele lor.
Unele produse pentru slăbit pot avea efecte secundare negative pentru sănătate, deci dieta, antrenamentele, odihna şi starea de sănătate trebuie să fie în ordine.


6 suplimente alimentare ce ajuta la slabit

Slabitul a ajuns sa reprezinte o prioritate pentru cei mai multi dintre noi. Mancarea nesanatoasa, stresul si programul de lucru sunt factori care duc la kilograme in plus, cu care ne este din ce in ce mai greu sa luptam. Solutiile par sa abunde sub forma unor suplimente minune ce te ajuta sa slabesti rapid, insa de cele mai multe ori ele reprezinta bani aruncati in vant.

Iata 6 suplimente care chiar functioneaza:

6 suplimente ce ajuta dieta

Iata cele 6 suplimente ce fac parte din numeroase produse de slabit pe care le gasesti in farmacii ori plafare. Studii stiintifice le-au demonstrat eficienta, atunci cand sunt insotite de o dieta sanatoasa si de exercitii fizice.

Calciu – supliment de slabit

In afara de binecunoscutul efect de intarire a oaselor, calciul ajuta si la diete. Intr-un studiu, femeile ce primeau 1g de calciu zilnic in timpul dietei au pierdut mai multe kilograme decat cele care au luat placebo. Diferenta nu a fost insa foarte mare.  Alte studii arata ca 3 portii zilnice de produse lactate degresate ajuta la curele de slabire. Mai mult, aceste produse sunt mai eficiente in dieta decat suplimentele cu calciu. Studiile continua, insa poti fara griji sa suplimentezi dieta cu produse lactate fara grasimi.

Acid linoleic conjugat – inamicul grasimii

Acidul linoleic conjugat (ALC) se gaseste in mod natural in produse lactate si in carnea rosie. Studiile arata ca suplimentele cu ALC ajuta la eliminarea grasimilor stocate si cresterea masei musculare. In momentul de fata, acidul linoleic conjugat este folosit masiv de diferiti sportivi (in special culturisti) in scopul diminuarii greutatii tesutului adipos corporal, efect datorat probabil stimularii apoptozei la nivelul tesutului adipos de catre respectivul compus.
In cadrul unui studiu, subiectii supraponderali ce au consumat 3,2g de ALC in fiecare zi timp de 6 luni au pierdut mai multa grasime decat grupul de control. Mai mult, in timpul perioadei concediului si sarbatorilor de iarna s-au ingrasat mai putin. Se cerceteaza in prezent doza optima de ALC si eventualele supradoze.
ALC poate da, ca efecte secundare, deranjamente stomacale (diaree, greata). Este recomandat sa discuti cu un medic inainte de a consuma ALC.

Fibre – te ajuta sa te simti satul

Fibrele sunt prietenii tai cei mai buni cand e vorba de a manca mai putin. Ele genereaza senzatia de satietate si drept urmare consumi mai putine alimente. Ramanand in stomac, neutralizeaza acidul gastric si ofera satietate pe termen lung. Studiile au demonstrat ca fibre precum taratele si psyllium au acest efect.
Oamenii obezi care au consumat fibre mai multe (chiar si suplimente cu fibre) au resimtit mai putin senzatia de foame. Fibrele trebuie introduse treptat in dieta si consumate cu foarte multe lichide (altfel exista riscul de constipatie). Recomandarea este ca barbatii sub 50 de ani sa consume 38 de grame de fibre pe zi, si 30 de grame zilnic pentru cei peste 50 de ani. Femeile sub 50 de ani ai nevoie de 25 grame de fibre pe zi iar cele peste 50 de ani de 21 de grame. In dieta oamenilor moderni este inclusa de obicei cam jumatate din necesarul de fibre.

Extract de ceai verde

Stii deja ca extrasul de ceai verde este plin de antioxidanti, deci este foarte sanatos (previne bolile de inima, imbatranirea prematura). Ceea ce poate nu stiai este ca el te ajuta si sa slabesti. Un sudiu recent a demonstrat ca extrasul de ceai verde a ajutat oamenii supraponderali sa scada in greutate si sa isi scada indicele de masa corporala. Mai mult, s-a redus si grasimea din jurul abdomenului, care este blamabila pentru un risc crescut de mortalitate. Si ca bonus, a scazut tensiunea arteriala si nivelul LDL – al colesterolului “rau”.

Suplimente pentru slabit – inlocuitoare de mese

Au facut subiectul a multe studii cu rezultate elocvente. Inlocuitoarele de mese (batoane de slabit sau shakeuri) sunt favoritele expertilor si ale celor ce tin dieta. Functioneaza insa numai daca sunt consumate conform instructiunilor. In multe diete, ele substituie micul dejun sau pranzul. Iar cina inseamna un numar controlat de calorii.
Dovezile incurajeaza folosirea lor pentru controlul caloriilor, in acelasi timp cu un aport normal de substante nutritive si de fibre. Atentie la continutul lor si la instructiunile de folosire.

Orlistat – Alli

Din punct de vedere tehnic, Orlistat este un medicament, nu un supliment. Dar Alli, care se elibereaza fara reteta, este asimilat de multi unui supliment. Alli ajuta la blocarea absorbtiei a 25% din grasimi si este eficient in combinatie cu diete si exercitii fizice. In schimb, poate avea efecte neplacute la nivelul intestinului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu