joi, 12 mai 2011

Ceaiul verde si beneficiile aduse sanatatii!

Oferiti zilnic familiei dumneavoastra acest puternic antioxidant?
In cele ce urmeaza va improspatam memoria cu privire la unele dintre beneficiile care vi le aduce ceaiul verde.

Din timpuri istorice ceaiul verde a fost una dintre cele mai populare bauturi din lume. Chinezii il beau de sute de ani. In prezent este a doua bautura in clasamentul celor mai populare bauturi din lume, dupa apa !
Ceaiul verde este obtinut din planta numita Camelia Sinensis ca si ceaiul negru. Diferenta este ca ceaiul verde nu este fermentat, ceea ce inseamna ca proprietatile antioxidante raman intacte si foarte puternice. Puterea ceaiului verde sta in polifenolii pe care ii contine, in special cel numit epigalocatechin galat (EGCG) . Acesta este un antioxidant extrem de puternic. Nu numai ca incetineste cresterea tumorilor, ci omoara si celulele cancerigene fara sa dauneze tesutul sanatos.
Ceaiul verde s-a dovedit a fi benefic in urmatoarele cazuri:

Ajuta la scaderea in greutate

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Geneva in Elvetia, se pare ca ceaiul verde ajuta organismul sa arda calorii. De asemenea reduce eliberearea de carbohidrati in corp, prevenind cresterea accentuata a nivelului de zahar din sange. Se cunosc numeroase persoane care au slabit 10 kg dupa ce au baut timp de saptamani ceai verde in fiecare zi, fara vreo schimbare in dieta normala.

Intareste sistemul imunitar

Antioxidantii din ceaiul verde sunt cei mai tari antioxidanti disponibili in prezent. De asemenea contine numeroase vitamine si minerale.

347970194_4f56e0d312_m 

Ceaiul verde reduce riscul aparitiei cancerului

In anul 1994 Jurnalul Institutului National de Cercetari privind Cancerul a publicat rezultatele unui studiu epidemiologic, rezultate ce indicau ca consumul  de ceai verde reduce riscul aparitiei cancerului esofagian  cu pana la 60 %. Cercetatorii Universitatii din Purdue  au concluzionat de curand ca un compus al ceaiului verde  incetineste cresterea celulelor cancerigene.
Un studiu realizat in septembrie 1997 de Universitatea din Kansas a demonstrat ca ceaiul verde are cel mai ridicat continut de antioxidanti.  Antioxidantul EGCG care se gaseste in ceaiul verde este de 100 de ori mai eficient decat vitamina C si de doua ori mai puternic decat resveratrol, un antioxidant din vinul rosu.

Scade nivelul colesterolului

Cercetatorii Universitatii din California  au descoperit despre cofeina din cafea, ca este legata de uleiul din boabe de cafea, care ridica nivelul colesterolului. In contrast, cercetarile arata ca consunul de ceai verde reduce nivelul total al colesterolului.
In ceea ce priveste femeile insarcinate si proaspetele mamici s-au demonstrat urmatoarele beneficii :

3122544172_0acaccaa0f_m 

Ajuta la diminuarea simptomelor de greata

Nu exista inca studii care sa certifice aceasta afirmatie, a rezultat doar din declaratiile diverselor persoane. Pe langa faptul ca usureaza greata are si un efect de stimulare a apetitului, fara a lua in greutate. Se banuieste ca acest efect este cauzat de polifenolii continuti. Din cele mai vechi timpuri ceaiul verde este folosit pentru a ajuta digestia, lucru ce este cu siguranta benefic femeilor insarcinate.

Crestere pe cale naturala a energiei

Din nou, nu exista studii care sa demonstreze acest lucru, dar tot din declaratiile persoanelor care beau ceai verde rezulta ca intradevar apare un stimulant al energiei, fara a cauza efecte secundare neplacute, dand senzatia limpezirii creierului. Care mama nu are nevoie de acest ceai?

Reduce nivelul aparitiei coagularilor de sange

Ceaiul verde s-a dovedit a fi eficient in prevenirea coagularii anormale a sangelui, problema extrem de delicata in timpul sarcinii.

Ceaiul verde nu este toxic si este sigur

Nu cauzeaza probleme la nastere si nu are efecte adverse asupra sarcinii sau alaptarii. De fapt, un studiu realizat de Programul Kaiser de Medicina Permanenta din California de Nord arata ca femeile care beau mai mult de o ceasca pe zi cu ceai verde isi dubleaza sansele de a ramane insarcinate.

2489828810_60ff865249_m 

Ceaiul verde aduce beneficii si copiilor !

Ajuta la prevenirea aparitiei cariilor dentare. Ceaiul verde distruge bacteriile care cauzeaza tartrul.  Sucul pe care copiii dvs. il beau este capabil de asa ceva? Aveti dificultati in a va convinge copii sa isi manace legumele? O ceasca de ceai verde are o capacitate antioxidanta mult mai mare decat broccoli sau spanacul.

Aceasta bautura miraculoasa  ajuta si la prevenirea imbolnavirii

Testele au demonstrate ca ceaiul verde poate neutraliza germenii, incluzand pe unii dintre acestia care cauzeaza diaree, pnuemonie, cistita si infectii ale pielii. De asemenea neutralizeaza si virusii.

sursa: www.medicina-naturista.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu